Vücut ve Bacak Fondötenleri Nasıl Kullanılır?

alix-avien-vucut-bacak-fondoteni

Vücut Fondötenleri İle Kusursuz Cilt Görünümü Mümkün!

Sizi bilemiyoruz ama bizim hasretle beklediğimiz mevsim olan yaz geldi geliyor. Yaz, sıcak hava ile birlikte hafif giysileri, az makyajı, bronz bir teni ve tabi daha hoş gelen daha enerjik yüzleri de getiriyor. Güneşin etkisi midir bilemiyoruz ama yaz aylarında sanki o sıcaklık içimize işliyor. Daha coşkulu, hareketli oluyoruz. Daha çok plan yapmak, eğlenmek, gezmek, sosyalleşmek, gülmek istiyoruz. Hele ki bir de kum ve deniz işin içine girdi mi, bir de güzel bronzlaşıldı mı değmeyin keyfimize. Öyle değil mi?  Tabi ki öyle dediğinizi duyuyor gibiyiz. 

Hele ki şimdi mezuniyet, nişan, düğün, türlü davetlerin mevsimi başlamışken ve sosyalleşme arzumuz da havanın ısınması ile doğru orantılı olarak artıyorken. Bu etkinliklere hazırlanırken ve hatta günlük yaşamda kıyafet, ayakkabı seçmek, saç derken atlamamamız gereken bir madde daha var. Elbette o da makyaj. Ancak yüz makyajının yanı sıra biz bu listeye koskocaman ve şahane bir madde daha ekliyoruz: O da vücut makyajı.

Hadi gelin, büyük kurtarıcımız olan vücut fondötenlerinden bahsedelim. Henüz bu ürünlerle tanışmamış olanınız varsa emin olun ki bu yazı ile bir kere kullanınca vazgeçemeyeceğiniz bir güzellik ve pratiklik hayatınıza giriş yapıyor.

Vücut Makyajı Nedir?

Vücut makyajı, aynı yüzümüzde olduğu gibi cildimizdeki kusurları gizlemek, cilde daha eşit bir ton kazandırmak, pürüzsüz ve canlı göstermek için vücudumuza uyguladığımız makyaja deniyor. Yıllar yıllar önce bu ürünler ilk duyulmaya başlandığında beraberinde getirdikleri kullanım zorlukları sebebiyle popülerleşmediyse de artık günümüzde kozmetik sektörünün geldiği gelişmişlik seviyesinde tüm bu zorlukların aşıldığını, kullanımı pratikleşen vücut makyajı ürünlerinin bir sihir etkisi yarattığını söyleyebiliriz. Bu noktada da asıl sihirbaz olan hangi ürün derseniz de cevabımız vücut fondötenleri olacak.

Vücut fondötenleri, suya dayanıklı formülleri, kolay uygulanışları ve kalıcılıkları ile ışıl ışıl bir cilt vaat eden ürünler. Özellikle önemli günlere hazırlananlar veya yaz aylarında kusursuz bir cilt etkisi ile birlikte bronz bir görünüm elde etmek isteyenler için nefis bir çözüm sunan bu ürünler doğru kullanıldığında, ciltte yarattıkları benzersiz etki ile kendinizi daha özgüvenli hissetmenizi sağlıyorlar.

 

Vücut Fondöteni Ne İşe Yarar?

Vücut fondötenleri, adı üstünde tamamen vücut kullanımına uygun olarak formüle edilmiş ve üretilmiş ürünler. Bu sebeple de kullanılan her bölgede üst düzeyde etkili. Kullanım alanı olarak bacaklar daha ön plana çıksa da bu ürünler el, kol, ayak, dekolte ve sırt gibi diğer bölgelerde de uygulanabiliyorlar. Vücut fondötenleri cilt tonunu eşitleyerek bronz bir görünüm kazandırıyor ve ciltteki leke, yara izi veya varis gibi var olan kusurları da gizliyorlar. Ayrıca vücut fondötenlerinin ince çizgileri ve selülit görünümünü hafiflettiğini böylece daha pürüzsüz ve genç bir cilt görünümü sağladığını da söyleyebiliriz.

Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında şort, etek veya elbise giymeyi tercih edenlerin hayatlarına “olmazsa olmaz” mottosu ile giriş yapacağına emin olduğumuz bu ürün grubunun uygulanışı da oldukça kolay. Biz sizin için bacak fondötenlerinin kullanımını detaylandırdık, tüm bölgelerde benzer şekillerde uygulanabilir.

 

Bacak Fondöteni Nasıl Kullanılır?

Bacak fondötenini dört aşamada uygulayabilirsiniz:

  • Bacaklarınızın temiz ve iyi nemlendirilmiş olduğundan emin olun.
  • Ürünü doğrudan bacaklarınıza sıkarak veya ellerinize alıp uygulayın. Sürmek için elleriniz yerine fırça veya sünger gibi yardımcı ürünler tercih edebilirsiniz. 
  • Ürünü cildinize dairesel hareketler ile iyice yedirin. Burada bir uyarı: Eşit bir görünüm için özellikle diz ve ayak bileği bölgelerine dikkat edin.
  • Ürünün tamamen kuruması için birkaç dakika bekleyin. Ürün kuruduktan sonra rahatça giyinebilirsiniz.
     

Vücut Fondöteni Nasıl Temizlenmeli?

Vücut fondötenleri genellikle suya dayanıklı olma özelliği taşıdıkları için en iyi temizleme yöntemi ılık bir duştur. Ilık duş, cildinizi yumuşatacağından temizliği kolaylaştıran bir etki yaratacaktır. Kullandığınız duş jeli veya vücut şampuanı ile de fondötenin kalıntılarından kolayca kurtulabilirsiniz. 

Burada cildiniz için bir minik öneride bulunalım: Haftada bir kez cildinize peeling yapmak tam anlamıyla bir temizlik yapmak, ölü deriyi atmak ve canlılık sağlamak için şahane bir yöntemdir.

Son olarak ise aldığınız ılık duş sonrasında cildinizi nemlendirmeyi de unutmayın!

Vücut Fondöteni Akar mı, Giysiye Bulaşır Mı?

Vücut fondötenleri genellikle suya dayanıklı formüllerle üretiliyorlar. Ancak bu, ürünü kullandıktan sonra yoğun terleme ve ıslanmaya maruz kalmak veya yoğun fiziksel aktiviteler yapmak gibi mutlaka dikkat edilmesi gerek durumlar yok demek de değil elbette. Vücut fondötenini uyguladıktan sonra tamamen kurumasını beklemek ise hem giysilere bulaşmasını hem de akmasını engelleyecek en önemli nokta diyebiliriz.

Vücut Fondöteni Çatlak ve Yara İzlerini Kapatır mı?

Yüksek oranda kapatıcılık sağlayan bu ürünlerin temel becerisi, cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırmak ve ton eşitsizliklerini gidermek olduğundan doğru uygulandığında, ciltteki çatlaklar, yara izleri, varisler ve diğer kusurları da büyük ölçüde gizleyecektir.

 

Şimdi gelsin etkinlikler, düğünler, davetler, ışıl ışıl yaz akşamları.

Yaşasın kendine güvenen, mutlu kadınlar!

Etiketler: vücut makyaji nasıl yapılır
Haziran 06, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR