Doğru Dudak Makyajı İçin Tüyolar

dudak-makyaj-tuyolari

Dudak Makyajın İçin Tüyolar

Cilt tonuna yakışan iyi bir dudak rengi, yüzün tüm görünümünü değiştirme gücünde.

Eğer dudak makyajında amacın uzun süre kalıcılık ve renkleri anında gözlemlemekse, o zaman dudaklarını süslemek için önerilerimize kulak ver.

Dudak Makyajı Nedir?

Karşındaki biriyle konuştuğunda dudaklarına odaklandığın olmuştur. Hipnoz etkisi yaratan doğru makyaj teknikleri dudak bölgesinde cazibeyi arttırır. Dudak makyajı yalın bir anlatımla dudak kalemi ve rujdan oluşsa da her iki üründe de seçebileceğin pek çok yapı ve formül var. Örneğin, dudaklarda kayan ve rahatlıkla kullanılan kremsi kalemler güzel bir ruj etkisi yaratabilir. Rujlarda ise, saten, mat ya da gloss yapıları deneyerek kendine uygun olanı bulabilirsin.

Dudak Makyajı Nasıl Yapılır?

Dudak makyajını yapmadan önce dudaklarını hazırlaman önemli. Önerimiz ölü deriyi temizlemek için bir dudak peelingi kullan ve dudaklarınızı pürüzsüz tutmak için nemlendirici bir dudak kremi uygula. Bu küçük hazırlık sayesinde uyguladığın ürünlerin çok daha iyi görüneceği kesin.

Dudak Makyajı Yaparken Nelere Dikkat Etmeli ve Hangi Malzemeleri Kullanmalısın?

Dudak makyajı yaparken dikkat etmen gereken iki önemli şey var; dudak kalemi, ruj ve renk seçimi.

  

Dudak Kalemi

Her zaman mümkün olduğunca besleyici ve dudakları seven formüller bulmaya gayret etmeni öneririz. 

Bize göre Alix Avien Uzun Süre Kalıcı Suya Dayanıklı Dudak Kalemi’ni sevmen için pek çok neden var: Dudaklarda pürüzsüzce kayan bu yüksek pigmentli dudak kalemi, dudakları zahmetsizce vurguluyor ve etkisi tüm gün kalıcı. Tek başına kullanıldığında bile tüm yüzünü aydınlatabilir. İstersen onu başka bir dudak parlatıcısı ve ruj ile katmanlayabilirsin. 

Dudaklarımıza sürdüğümüz ürünlerin çoğunu istemeden yuttuğumuz için temiz içerikler bu konuda çok önemli. Paraben ve glüten içermeyen Staying Power Lip Pencil, dermatolojik olarak test edildiğinden onu gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

 

Renk Seçimi

Dudak kalemini hangi şekilde kullanırsan kullan, renk seçimi yapmak tüm makyajını etkileyecek. İster minimal ister dikkat çekici bir renk olsun, Alix Avien Staying Power ile senin tarzını çağrıştıran bir tona sahip olabilirsin. Örneğin, canlı bir kırmızı, turuncu ya da mürdüm rengi ile tüm gününü geçirebilir ve yaptığın tek makyajı dudak kalemi ile sınırlayabilirsin. Harika bir dudak kalemi, doğru renk rujla eşleştirildiğinde ve makyajın geri kalanı yoğun olduğunda da inanılmaz görünebilir. Güzel bir bilgi olarak şunu da ekleyelim; dudak kalemleri rujla beraber kullanıldığında daha kalıcı olduğundan aklın dudaklarında kalmayacak.

Hangi Dudak Şekline Nasıl Makyaj Yapılmalı?

Orantılı Dudak Makyajı

Eğer dudaklarının üstü kalın, altı inceyse (ya da tam tersi bir dudak şeklin varsa) iki tonlu parlak dudak makyajı ile ufak bir illüzyon yaratmanı öneririz. Dış alanda koyu ve içe doğru giderek açılan renkler dikkat çekici ve modern bir görünüm yaratır. Sulu bir çileği ısırmayı anımsatan ve yazlık bir görünüm veren Strawberry make-up (çilek makyajı) ile kırmızı ve pembe tonların bir arada olduğu doğal görünümler elde edebilirsin.

 

İnce ve Yuvarlak Dudaklar

Sana 2024’te muhtemelen sosyal medyada sıkça karşına çıkan ve bulanık dudaklar olarak adlandırılan bir trendden söz edeceğiz. Dudaklarda degrade bir etki yaratan bu makyaj tekniğini kısaca şöyle aktaralım; renk merkezde daha koyu bir tondan daha yumuşak bir hale bürünüyor ve kenarlara doğru giderek azalıyor. 

 

Bu uygulama için yumuşak bir fırça kullanabilirsin ya da parmaklarınla hafifçe dağıtarak sürmeyi tercih edebilirsin. Mat rujlar bu trend için mükemmel bir seçim. Görünümü elde etmek için bizim önerimiz, Alix Avien Kusursuz Kapatıcılık Sağlayan Kadifemsi Mat Bitişli Likit Ruj. Dudakları kurutmadan, kadifemsi pürüzsüzlükte kusursuz bir görünüm oluşturan Matte Liquid Lipstick, arasından seçim yapabileceğin birçok şık renk tonuna sahip. Kremsi ve yapışkan olmayan yapısı ile dudaklarda gün boyu konfor sağlayan bu likit ruj, sekiz saate kadar rengini koruması nedeniyle kalıcı ruj etkisinde.

 

Kalp Şeklinde Dudaklar

İlkbahar podyumlarında gördüğümüz üzere hem gözler hem de dudaklar sezonda cesur renklere boyandı. Dudak makyajında, parlak kırmızılar ya da koyu bordo renklerle mükemmelleştirilmiş vinil makyajlar cesur görünümlerin kilit noktasını oluşturdu. Bahar çiçeklerinden ilham alan, kırmızı ve turuncunun birleşiminden oluşan tonlar da enerji verici özellikleriyle öne çıktı. 

Özellikle kalp şeklinde dudaklara oldukça yakışan Doll Makeup (porselen bebek makyajı) görünümü ile pembe tonlar hakimiyetinde bir makyaj yapabilirsin. Daha çok tek bir unsura ve renge odaklanan bu trend için makyajın geri kalanında yumuşak tonlu bir allık kullanarak makyajı sadeleştirmeni tavsiye ederiz. Bu sayede kullandığın belirgin likit rujlar, sade bir cilt makyajıyla tatlı bir bitiş sağlayacak. Cesur renk tonları için sana önerilerimiz; Alix Avien 520 Red Carpet, 514 Bright Fuchsia, 523 Berry Red, 508 Bright Rose

 

Dolgun Dudak Makyajı

90'ların ombre dudakları bir süredir etkisini göstermeyi sürdürüyor. Dudak kalemlerinin yardımıyla, dudakların doğal şekli daha dolgun şekilde vurgulanıyor ve görünüme ruj eklenerek makyaja boyut kazandırılıyor. Dolgun dudaklar yaratabileceğin bu görünümün kusursuz olmasını sağlamak için bazı temel adımlar var. 

İlk olarak, dudaklarını hazırlayarak ve nemlendirerek başlamalısın ki uygulama istediğin gibi görünsün. Dudak kaleminin yeni açıldığından emin ol ve doğal dudak çizgisi boyunca dikkatlice çizmeye başla. Net bir çizgi için kısa vuruşlar kullanarak ağzın köşelerine doğru ilerle. Ruj rengini sık sık değiştiriyorsan, doğal tonlarda bir dudak kalemi tercih et. Dudaklarının tam ortasına bir miktar parlatıcı ekleyerek vurgulayıcı etkiyi arttır.

 

Tamamen Sen

Beğendiğin özelliklerini ve doğal güzelliğini vurgulamaya yardımcı olmayı çok seviyoruz.

Ve Alix Avien olarak yeni reklam filmimizde ‘Tamamen Sen’ sözünü benimsiyor ve ‘Sözlerinle dünyayı değiştirmek senden, sözlerine renk katmak bizden’ diyoruz!

 

Etiketler: dudak makyaji tüyoları
Mayıs 29, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR