Cilt Alt Tonu Nasıl Bulunur?

Cilt Alt Tonu Nasıl Bulunur?

Cilt Alt Tonu Nasıl Bulunur?

Cilt rengin sana günlük hayatında kullanacağın ve kullanmayacağın birçok farklı rengi belirtir. Renk kullanımına ek olarak görünümün dahi doğrudan etkilenmektedir. Yorgun görünüşünün altında dahi cilt alt tonunun etkili olduğunu biliyor muydun? Cilt alt tonu sana uygun renkleri belirleyen ve seni daha iyi gösteren renklerin bir skalasıdır. sana uygun renkleri belirleyen ve seni daha iyi gösteren renklerin bir skalasıdır. Doğru belirlendiği takdirde ise sana yakışmayacak, üzerinde güzel durmayacak hiçbir renk yok! Peki, Cilt alt tonu sana uygun renkleri belirleyen ve seni daha iyi gösteren renklerin bir skalasıdır. Alix Avien Paris olarak senin için bir rehber hazırladık.

Cilt Alt Tonu Nedir?

Günlük hayatında sevdiğin renkleri yanında daha çok bulundururken, bazı renkleri de ötelersin. Renklerin gücüne karşılık olarak sana sunduğu avantajlarda bulunmaktadır. Cilt alt tonu sana uygun renkleri belirleyen ve seni daha iyi gösteren renklerin bir skalasıdır. Senin ten renginin yatkın olduğu renkleri gösteren bir kavram olmakla birlikte uyum sağlayan bir görünüm kazandırır.

Cilt yapısına bağlı olarak her ten ayrılmakla birlikte renk uyumu da farklılaşır. Buna ek olarak üçe ayrılan alt tonlarda kendine has bir özellik barındırır. Sıcak, soğuk ve nötr olarak ele alacağımız bu alt tonların kendi karakteristik özelliklerini barındırdığı bir dünya seni bekliyor!

Soğuk alt tonuna sahip olan kişilerde genellikle pigment yapısı pembe olarak geçer.  Cildinde daha güzel görünecek soğuk renkler ile kendini ortaya çıkarabilirsin. Mor, Mavi tonları, Eflatun gibi birçok rengi makyajına ekleyebilir ve cildinin daha ışıltılı bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsin. Fondöten kullanımının da pembe alt tonlu bir seçim yapabilirsin.

Cilt kendi içerisinde renk pigmentlerine sahiptir. Sıcak Cilt alt tonu sana uygun renkleri belirleyen ve seni daha iyi gösteren renklerin bir skalasıdır. Sıcak bir alt tona sahipsen, sarı bir pigment seni karşılayacaktır. Sıcak renkleri her zaman kullanabileceğin gibi farklı kombinlerde yapabilirsin. Kırmızı, Turuncu, Yeşil, Sarı gibi canlı renkler ile kendini baştan ortaya çıkarabilirsin.

Cilt alt tonu sana uygun renkleri belirleyen ve seni daha iyi gösteren renklerin bir skalasıdır. arasında en sade yapı nötrdür. Nötr bir alt tona sahipsen hem sarı hem pembe pigment barındıran bir cildin var demektir. Bu durumda da her rengi kolayca kullanabilir ve kendine yakıştırabilirsin. En şanslı tona sahip olarak, her rengi güvenle kullanabilirsin.

Cilt Alt Tonu Belirleme

Cilt alt tonu sana uygun renkleri belirleyen ve seni daha iyi gösteren renklerin bir skalasıdır. işlemi için birkaç yöntem bulunur. Bu yöntemleri uygulayarak, cildinin pigment değerini bulabilir ve en uygun renkleri seçebilirsin. Hazırsan, adımları senin için sıralıyoruz. Tüm adımları deneyebilir ve en doğru sonuca karar verebilirsin. Ancak tek adım dahi cilt alt tonu bulmanda yardımcı olacaktır. Adımlara geçmeden önce bileklerinin iç kısmına bakmanı istiyoruz. El bileklerindeki damarların rengi mavi ise soğuk, yeşil ise sıcak alt tona sahipsin demektir. Her ikisi de varsa nötr alt tona sahipsin demektir.

Beyaz Kâğıt Testi

Cilt alt tonu sana uygun renkleri belirleyen ve seni daha iyi gösteren renklerin bir skalasıdır. aşamasında beyaz kâğıt sana büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Ayna karşısına geçerek, beyaz bir kâğıt ile yüzünün yarısını kapatmalısın. Aynada yorgun bir yüz görüyorsan sıcak, aydınlık bir yüz görüyorsan soğuk alt tona sahipsin demektir.

Soğuk Hava Testi

Havaların soğuması ile birlikte yüzde kızarmalar başlayabilir. Soğuğun etkisi ile kızarmaya başlıyorsan sen sıcak alt tona sahipsin demektir. Ancak daha çok pembe bir renk görüyorsan, soğuk alt tona sahipsin demektir.

Takı Testi

Cilt alt tonu sana uygun renkleri belirleyen ve seni daha iyi gösteren renklerin bir skalasıdır. aşamasında takılarda büyük oranda işine yarayacaktır. Boynuna ya da parmaklarına altın ve gümüş takılar takmalısın. Altın taktığında cildinde aydınlık bir ifade var ise sıcak alt tona sahipsin demektir. Aynı durum gümüş için geçerli ise soğuk bir alt tona sahipsin anlamına gelir.

Alix Avien Paris olarak sana özel hazırladığımız cilt alt tonu belirleme aşamaları ile sana uygun renkleri bulabilirsin!

Etiketler: cilt alt tonu, cilt alt tonu belirleme
Temmuz 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR