Soğuk Kış Aylarında Nemsiz Ciltle Başa Çıkma Yolları Nelerdir?

Soğuk Kış Aylarında Nemsiz Ciltle Başa Çıkma Yolları Nelerdir?

Soğuk Kış Aylarında Nemsiz Ciltle Başa Çıkma Yolları Nelerdir?

Havaların soğuması ile birlikte cilt yapısı da değişmeye başlar. Yaz aylarında sahip olduğun nemli ve parlayan cilt yapın, kuru ve çatlamış bir hale dönüşebilir. Dikkatli bir bakım ve doğru hareketlerle bundan kurtulabilir ve cildine en iyi şekilde bakabilirsiniz. Soğuk kış aylarında nemsiz ciltle başa çıkma yolları kapsamında seninle paylaşacağımız küçük ipuçları ve cilt bakımı önerilerimiz var!

Cilt bakımı oldukça kapsamlı bir alana hitap eder. Doğru bir bakım yapmak için ise ilk önce cildini tanıman gerekir. Cilt tipleri arasında kuru cilt en zor yapı gibi görünse de her cilt tipinin farklı bir zorluğu bulunur. Ancak doğru ürünleri kullanır ve cildinin ihtiyacına doğru yanıtlar verirsen, tüm bu sorunları ortadan kaldırabilirsin. Alix Avien Paris olarak sana ve cildine iyi bakıyoruz!

Cilt Tipine Göre Bakım

Kuru cilt tipi neme en çok ihtiyaç duyan ciltlerden biridir. Özellikle yanak bölgesinde olan kuruluk nedeniyle, cilt zamanla pul pul dökülebilir. Özellikle soğuk nedeniyle, cildin daha fazla etkilenecek ve bu dökülmeler artacaktır. Soğuk etkisi ile cildin öncekine göre daha da hassaslaşır ve dayanıksız hale gelir. Bunun önüne geçmek için ise cilt tipine uygun nemlendirici tercihi yapman gerekir.

Kuru cilt gibi hassas ciltlerde soğuklardan bir hayli etkilenir. Cilt tipin hassas ise bu noktaları belirlemeli ve soğuğa karşı hazırlıklı olmalısın. Kızaran, ani reaksiyonlar veren cilt tipin için hassas ciltlere uygundur ibaresi olan nemlendiricileri tercih etmen en doğrusu olacaktır.

Soğuk ve Cilde Olan Etkisi

Cilt yapısı birçok sebepten kuruma gösterir. Doğru, düzenli nemlendirilmemesi, su tüketimini azaltılması, nem oranının düşmesi gibi birçok farklı neden sayabiliriz. Bu nedenlerin yanı sıra birde karşı koyulamayacak nedenler vardır; Kış ayları ile gelen soğuk hava.

Soğuk doğrudan bakıldığında cildine fayda sağlayacak bir etmendir. Ancak hava koşulları göz önüne alındığında nem oranı sıcak havalara göre daha düşüktür. Bu nedenle soğuk havalarda cildinin kuruması ve ekstra reaksiyon göstermesi oldukça olağandır. Cilt bakımı açısından da buna uygun bir ürün kullanımı sağlamalısın.

Soğuk Havalarda Yapmaman Gereken Cilt Bakımları

Hava yapısına göre kendine bir koruma ören cilt, doğru bakım yapıldığında en iyi şekilde seni yansıtacaktır. Kuru cilt için özellikle önemli olan soğuk havalarda doğru bakımları yapmazsan, cildin zamanla dökülmeye başlayacaktır. Hassas cilt yapısında da yer alan kuruluklar nedeniyle her cilt tipinin dikkat etmesi gerekir. Peki, soğuk kış aylarında en çok yapılan hatalar neler?

Güneş kremi kullanmamak, kış aylarının en büyük hatalarından biridir. Güneş kendini göstermese bile cildin güneşten gelen ışınları hisseder. Bu nedenle kış ayları dahi olsa güneş kremini kullanmaya devam etmelisin.

Tüm cilt tipleri için önerilmeyen parfüm ya da alkol içeren ürünleri kullanmak ikinci en büyük hata olarak gösterilir. Kuru cilt için tam bir baş belası olan bu ürünleri, bakım sürecinden çıkarmalısın.

Cildin kurumasına neden olan etmenlere ek olarak ürünlerde bulunur. Cilt yapına uygun olan yüz temizleme ürünleri yerine sabun ile yıkama yapmak doğru değildir. Hassas cilt tipine göre ise bu uzak durulması gereken en büyük hatalardan biridir.

Soğuk havalara karşı sıcak kullanımı oldukça yaygın bir düşüncedir. Ancak cilt bakımı içerisinde sıcak su kavramı oldukça yanlıştır. Sıcak su ile cildin daha da nemsiz kalacak ve kurumasında büyük bir etki oluşturacaktır.

Soğuk kış aylarında nemsiz ciltle başa çıkma yolları konusunda Alix Avien Paris olarak her zaman cildine uygun ürünleri kullanmanı ve nemlendiricini yanından ayırmamanı da öneririz!

Etiketler: kuru cilt, hassas cilt, cilt bakımı
Temmuz 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR