Doğru Göz Kalemi Seçim Tüyoları

goz-kalemi-nasil-secilir

Göz Kalemi Seçimi Nasıl Yapılır?

Göz makyajında hedefin ister doğal, ister yoğun bir uygulama olsun ilk yapman gereken şey, hata yapma korkunu bir kenara bırakmak. Çoğu kadın göz kalemi ya da eyeliner uygulamalarında mükemmele odaklı olduğundan strese girebilir. Halbuki yapılan hatalar saniyeler içinde temizlenebilir ve istediğin şekli hemen tekrar deneyebilirsin. Güzel haber ise, göz kalemleriyle ne kadar pratik yaparsan, o kadar ustalaşacak olman. Hatta iddia ediyoruz ki, bir süre sonra elin otomatik olarak istediğin şekli çizmeye yönelecek!

 

Hangi Göz Kalemini Seçmelisin?

Göz kalemini, gözlerini daha büyük göstermek için gizli bir araç olarak kullanabilir ya da dumanlı göz makyajı yaratmak için kullanabilirsin. İstediğin görünüme karar verdikten sonraki en önemli adım, göz kaleminin yapısı ve rengini seçmek. 

Bu konuda seni heyecanlandıracak ipuçları ve püf noktaları vereceğiz. İlk önerimiz; uygulaması kolay, hatalara yer bırakmayan ve dağılıp, bulaşma riski olmayan bir göz kalemi. Ekstra güçlü yoğun pigmentleri ile Alix Avien Suya Dayanıklı Kahverengi Göz Kalemi, tek bir uygulamayla eşit ve kusursuz bitiş sağlamasıyla iddialı. 

Küçük bir hatırlatma; makyajda en güzel etki, zengin, karıştırılabilir dokulu ve yoğun pigmentli kalemlerle mümkün. Kremsi yumuşaklıktaki dokusu, gün boyu kalıcılığını koruması bizim için Extreme Lasting Effect Eye Pencil’ı vazgeçilmez kılan özelliklerinden. Dumanlı göz makyajı için kusursuz bir seçim olan bu göz kalemi, suya dayanıklı olması nedeniyle makyajda bulaşma, akma ve dağılma yapmıyor. Dermatolojik olarak test edildiği için kirpik diplerine ve göz içine de uygulanabiliyor.

 

Göz Rengine Göre Göz Kalemi Tercihi Nasıl Olmalı?

Göz kalemleri, likit yapılı eyeliner’lara kıyasla gözlerde yumuşak bir görünüm oluşturması, buğulanma ve bulaşmayı önlemesi nedeniyle daha çok seviliyor. Dikkati gözlerine çekmek için sana kolay bir tüyo; göz rengini belirginleştirmek için göz kaleminin rengi ile kontrastlık oluştur. Makyaj artistlerinin her göz rengi için hem fikir olduğu bir bilgi; siyah göz kaleminin ışığı emerek, gözlerin rengini daha çok öne çıkarması.

Kahverengi Gözler

Kahverengi gözler, doğası sebebiyle zaten nötr olduklarından, bu tonun sıcak ışığını yakalayan seçimler yapmak önemli. Koyu morlar ve zümrüt yeşilleri, gözlerin köşelerine sürülen sıcak altın tonlar bu renk gözler için olmazsa olmazlardan.

Mavi Gözler

Renk çarkında mavinin zıttı sarı. Bu nedenle mavi renk gözlerin, altın kahvelere, bronzlara ve bakır tonlara yönelerek mavi tonu güzel bir şekilde ortaya çıkarması öneriliyor.

Ela Gözler

Ela gözler içerisinde yeşil, altın ve kahverengi tonlar barındırması nedeniyle çok boyutlu renkler olarak yorumlanır. Farklı makyaj yaklaşımlarına oldukça açık olan ela gözlerdeki yeşil tonları ortaya çıkaran renkler; mor, pembe ve bordonun tonları.

Yeşil Gözler

Yeşil gözler bordonun tüm tonlarından yararlanmalı. Çıkış noktamız olan renk çarkında, yeşil ve kırmızının tonları birbirini tamamlıyor. Altın tonlu kahverengiler de yeşil gözleri daha sarımsı tonlu bir yeşil olarak gösterebiliyor.

Gri gözler

En az görülen göz renklerinden biri olan gri gözler, çoğunlukla koyu gri, grimsi mavi ya da grimsi yeşil olarak görünür. Bu nadir renk tonu için menekşe tonları ve kontrastlık yaratan bordo tonlar öneriliyor.

 

Göz Şekline Göre Göz Kalemi Uygulama Teknikleri

Badem şeklindeki gözler genellikle daha küçük bir göz kapağına sahiptir ve genişlikleri nedeniyle dış köşelerde hafifçe yukarı doğru döner. Daha fazla makyaj görünümü uygulayabileceğiniz en uygun göz şeklidir. Bu göz şekli için en iyi iki makyaj görünümü, kedi gözü ve kanatlı eyeliner. 

Büyük olma özellikleriyle öne çıkan yuvarlak gözlerde göz kalemini, gözün şeklini geliştirmek ve hatta değiştirmek için kullanabilirsin. İşin püf noktası ise, dikkati dış göz bölgesine çekmek. Göz kalemini gözün dış köşesine doğru uzatarak badem şeklinde bir göz makyajı yaratabilirsin. 

Göz kapağı tek bir katman olarak görünen ya da göz kapakları belirgin olmayan oval göz şekilleri için makyaj artistleri en iyi görünümün dramatik bir makyaj uygulaması olduğunu söylüyor: Göz kalemini üst göz kapağı boyunca sürerek, ince bir dumanlı göz makyajı oluşturabilirsin veya kalem yardımıyla kanat şeklini yukarı doğru bir açıyla dışa doğru genişletebilirsin. Gözünün dış köşesi iç köşesinden biraz daha aşağıda ise, aşağı dönük gözlere sahip olabilirsin. 

Aşağı dönük gözlerde göz kalemi yardımıyla gözlerini yukarı kaldırabilirsin. Gözün iç köşesi ve ortası boyunca ince bir çizgi çektikten sonra gözün dış köşesine doğru kalemi kalınlaştırarak uygulamanı öneririz. Uygulayacağın çizginin uzunluğunu, gözünün dış köşesini ve kaşının ucunu belirleyerek hesap edebilirsin. 

Eğer göz kapakların bir kapüşon gibi gözüne yakın duruyorsa, onları dış köşelere doğru çekecek bir göz makyajı yapabilirsin. Bunun için gözün üçte birine ince bir çizgi çek, ardından dış köşeye kalın dikey bir kanat ekle. Daha fazla kontrole sahip olmak için göz kaleminin bulaşmadığından emin ol.

 

Tamamen Sen

Makyajın oyuncu bir tarafı var; kendi zevkine göre özgürce yapabilmen. Makyaj yapmak, saatler ya da büyük bütçeler gerektirmemeli. Unutma, makyajı eğlenceli hale getirmek tamamen senin elinde. Alix Avien olarak yeni reklam filmimizde ‘Tamamen Sen’ sözünü benimsiyor ve ‘Güçlü bakışlar senden, bakışlarına güç katmak bizden’ diyoruz!

 

Etiketler: göz kalemi seçim tüyoları
Haziran 09, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR