Dudak Kalemi Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

dudak-kalemi-alix-avien

Dudak Kalemi Nedir? Ne İşe Yarar?

         Dudak kalemi, dudak hatlarını doğal bir şekilde belirginleştirmek ve dudağa kadifemsi bir pürüzsüzlük katmak için kullanılan bir kalemdir. Özellikle son zamanlarda dudak makyajı trendlerinde, dudak kalemlerine sıkça rastlarız; çünkü kusursuz makyajın sırlarından biri de sağlıklı, doğal ve canlı görünen dudaklardır.

         Makyaj çantalarında genellikle fondötenler, likit rujlar, mat rujlar, farlar, makyaj fırçaları; hatta makyaj fırça seti, yüz pudrası bulunur. Dudak kalemleri, belki her makyaj çantasında olmayabilir; ama ruj ya da lipgloss kullananların makyaj çantasında dudak kalemi bulundurması, dudak makyajına bambaşka bir boyut kazandıracaktır. “Bir dudak kalemiyle makyajımda nasıl harikalar yaratabilirim?” diyebilirsin, ama unutma ki güzelliğin sırrı detaylarda gizli!

         Dudak kalemi, dudak çerçeveni netleştirir. Dudak kalemiyle dudaklarının boyutunu değiştirebilirsin. İnce dudaklara sahipsen dudağını daha büyük gösterebilir ya da kalın dudakların varsa dudaklarını olduğundan daha ince ve küçük hale getirebilirsin. Hem de sadece çizgi çekerek!

         “Dudak kalemini nasıl kullanmalı?” kısmına geçmeden önce kendine sorman gereken ilk soru: Hangi dudak kalemini seçmeliyim? Eğer kendine uygun dudak kalemini seçip doğru tekniklerle uygularsan kendine uygun en iyi dudak makyajını da deneyimlersin.

 

Doğru Dudak Kalemi Nasıl Seçilir?

Kendin için uygun dudak kalemini seçip kullandığında dudak makyajındaki değişikliğe inanamayacaksın! Sadece dudak makyajında da değil, dudaklarındaki pürüzsüz ve doğal renkli görünüm, tüm makyajına etki edecek; çünkü makyaj bir bütündür. Makyajındaki herhangi bir eksiklik ya da kusurlu bir görünüm tüm dikkatleri oraya çekeceği için yüzündeki her bölgeye uyguladığın ürün ve uygulama tekniğin çok önemli…

Kusursuz dudak makyajının ilk aşamasındasın. Dikkat etmen gereken bazı faktörler:

Dudak Kaleminin Rengi

Dudak kalemin yok, ama bir sürü lipgloss ya da ruja sahipsen ilk olarak makyaj çantandaki ürünleri değerlendirmen; hem cebine hem de ürünlerin raf ömrü geçmeden kullanman açısından faydalıdır.

         Dudak kaleminin rengi, kullandığın rujun rengiyle aynı ya da rengine çok yakın olmalıdır; bu yüzden makyaj çantana şöyle bir baktın ve kullandığın ürünlerin renkleri ortada… Bu ürünlerin rengiyle aynı olan ya da onlara çok yakın renklerde olan dudak kalemlerini seçmelisin. Eğer hem lipgloss ya da ruju hem de dudak kalemini satın alacaksan; Alix Aviean Paris, lipgloss ya da rujlarının rengine göre de dudak kalemleri ürettiği için bizi seçmen, senin için büyük kolaylık olacaktır. Doğal ve uyumlu bir görünüm için ruj ve dudak kalemi renk bütünlüğü önemlidir.
 

Dudak Kaleminin Yoğun Kapatıcı Özelliği

         Dudağındaki çizgileri ya da kusur olarak gördüğün izleri kapatmak için yoğun pigmentli dudak kalemleri kullanmalısın. Bu dudak kalemleri, genellikle suya dayanıklı ve uzun süre kalıcı olanlardır.
 

Dudak Kaleminin Uzun Süre Dayanıklı Olması

         Dudak kaleminin uzun süre dayanıklı olması, gün boyu bozulmadan dudağında kalmasıdır. Eğer uzun süre dayanıklı bir dudak kalemi kullanacaksan, rujunun da aynı özelliğe sahip olması gerekir. Aksi halde ruju çıkmış; ama dudak kaleminin hiçbir deformasyona uğramadan kaldığı bir dudak makyajı, istemediğin bir gün sonu makyajıdır.

 

Kolayca Sürülebilir Olması

         Dudakta kayan, yormadan ya da dudağa zarar vermeden, zahmetsizce sürülen bir dudak kalemini kim istemez? Cevapları duyar gibiyiz.

Bazılarını dudağınıza sürmekten büyük bir keyif alırken bazılarını da sürmek işkence gibi gelir; çünkü sert ve sürülmesi zor olanlar dudağın üstündeki deriyi kaldırarak hem canını acıtır hem de dudaklardaki pürüzsüz görünüme engel olur. Bu sebepten, dudak çizgilerine zarar vermeyeceğine inandığın, yumuşak bir dudak kalemi seçmek önemlidir.
 

 Cilt Alt Tonlarına Uygunluk

         Dudak kalemini, lipgloss ya da rujuna uygun seçmiş olabilirsin. Peki, ya cilt alt ton rengin? Her zaman makyajın bir bütün olduğundan bahsediyoruz. O zaman cilt alt ton rengini de dikkate alman gerekir.

         Soğuk tonlara sahip bir cildin varsa pembe alt tonlu dudak kalemleri, sıcak tonlara ait bir cildin varsa kahverengi alt tonlu dudak kalemleri tercih etmen senin için daha uygun olacaktır.

 

Dudak Kalemi Nasıl Sürülür?

         İşin en heyecanlı kısmına geldik: Uygulama zamanı! Aynanın karşısına geçtin, dudakların hazır bekliyorsun. Eline dudak kalemini aldın ve o da ne? Sürmeye nereden başlamalısın? Bu soruların cevabından önce sana şunu sormak istiyoruz: Dudakların temiz ve nemli mi? Dudakların temiz değilse ve kuruysa ilk önce dudaklarını temizleyip, ardından dudak peelingi yapmanı öneririz. Böylece dudaklarındaki ölü deriden kurtulacağın için pul pul kalkan deriler yok olacaktır.

Diğer sorumuz: Dudak kaleminin ucu açık mı? Eğer dudak kaleminin ucu sivriyse uygulamaya geçebilirsin. İyi bir dudak makyajı uygulaması için kaleminin ucu sivri olmalıdır, ama çok da sivri olmamalıdır. Eğer dudak kalemini dudağına sürerken ucunun kırılacağını hissettiysen, bir pamuk yardımıyla sivri ucu biraz köreltebilirsin.

         Hazırlıkları tamamladıktan sonra, gelelim uygulama kısmına… Örnek olarak; dudak dolgunlaştırıcı rujlar ya da herhangi bir estetik operasyon geçirmeden dudak kalemiyle dudaklarını o günlük ya da anlık dolgunlaştırabilirsin. Dudak kalemi numaraları saymakla bitmez. Bu sebepten dudak kalemini sürmenin birçok farklı yolu vardır; ama biz en bilinen ve günlük hayatta kullanılan bir sürme tekniğinden bahsedeceğiz.

         Dudak kalemini sürmeye ağız kenarlarından başlamalısın. Ağız kenarlarının sağ ve sol köşelerinden, dudak kalemini dudak tepelerine diğer bir ismiyle Venüs tepelerine doğru yukarı sürmelisin. Dudak tepelerine ulaştığında, dudağının bombesini aşmayacak şekilde çizgileri birleştirmelisin. Dudağının alt kısmına da aynı şekilde uygulamalısın: Kenarlardan ortaya doğru birleştirmelisin.

 

Dudak Kalemi Sürerken Yapılan Hatalar

Doğal, canlı ve dolgun dudaklara sahip olmak için yapmaman gerekenleri aşağıda sıraladık:

  • Cilt alt tonunu belirledikten sonra, bu tona uygun dudak kalemi seçmemek.
     
  • Dudaklarını temizlemeden, nemlendirmeden ve dudaklarının üstündeki ölü deriden kurtulmadan uygulamaya geçmek.
     
  • Dudaklarını dolgun gösterebilmek için ağız kenarından başlayan çizgilerin dışına çıkarak dudak kalemini sürmek.
     

Yüzündeki diğer bölgeler gibi dudaklarının önemi de tartışılmaz bir gerçek… Günlük hayatta, davette ya da spor şık kıyafetinle katılacağın bir yemekte, dudak makyajınla göz doldurabilir; tüm dikkatleri üzerine çekebilirsin. Alix Avien Paris’le hayatın her alanında ve anında daha çok parla!

 

Etiketler: dudak kalemi, dudak kalemi nasıl kullanılır, dudak kalemi ne işe yarar
Mayıs 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR