Cilt Bakımı Faydaları

Cilt Bakımı Faydaları

Cilt Bakımı Faydaları

Cildin her zaman en değerli noktalarından biridir. Cilt bakımı ise cildine verdiğin değeri göstereceğin bir alandır. Kızarıklıklar, akne sorunu, cilt lekeleri gibi birçok konuda sorun yaşayabilirsin. Ancak bunlardan kurtulmak için cildinin ihtiyacı olanı bulman gerekiyor. İyi bakmak, cildini korumak ve etkili bir görünüm elde etmek için bakımlarını hiçbir zaman ihmal etmemelisin. Cilt bakımı faydaları ile cildini en iyi haline getirebilir, istediğin görünüme doğru bir bakım ile kavuşabilirsin. Hem cildini şımartmak hem de iyi bir görünüm elde etmek için bakımına önem vermelisin!

Cilt Tipini Öğrenme

Cilt bakımı sanıldığının aksine mucizevi sonuçlar vermez. Ancak doğru ve düzenli uygulanan bir cilt bakımı ile istediğin sonucu kısa sürede alabilirsin. İlk olarak cilt tipin ile başlayalım. Cilt tipini öğrenmek için ilk olarak cildini temizlemen ve yıkaman gerekiyor. Ardından ise herhangi bir şey kullanmadan bir süre zaman geçirmelisin. 1 saatlik süre yeterli olacaktır. Ancak elini ya da kolunu bu süre içerisinde cildine değdirmemelisin.

Cildini dinlendirdiğin 1 saat sonrasında ise yüzünü bir mendil yardımı ile silmen gerekiyor. T bölgesi (alın ve burun) noktalarını sildiğin takdirde mendil üzerinde herhangi bir yağlanma ya da pul pul dökülme yok ise normal bir cilde sahipsin demektir. Ancak yağ varsa ve bu yağ yalnızca T bölgesi özelinde değilse, cildini yağlı cilt kategorisine alabiliriz.

T bölgesini sildiğinde mendil üzerinde yağ oluşuyor, diğer bölgelerde yağ olmuyorsa cildin karma olarak kabul edilir. En yaygın cilt tipi karma cilt tipidir. Kuru ciltlerde ise mendil üzerinde herhangi bir yağ olmayacağı gibi pul pul dökülme izleri görülebilir.

Cilt Tipine Uygun Bakım

Cilt bakımı faydalarına geldiğimizde birçok farklı konuyu sıralayabiliriz. Ancak en önemli bakım her zaman cilt tipine uygun olarak yapılan bakımdır. Cildini tanımalı, cildin için iyi bir şey yapmalısın. Bu noktada kullanacağın her üründe hangi cilt tipine göre üretildiğine bakman ve uygun ürün alman gerekir.

Nemlendiriciler bu noktada en çok belirlenemeyen konulardan biridir. Cildinin ihtiyacı olan nem her cilt tipi için geçerlidir. Cildin yağlı olsa da neme ihtiyacı var. Bu nedenle nemlendiriciyi bakımından eksik etmemelisin. Nemlendirici, cildinin pürüzsüz görünmesini sağlar ve dışardan gelen etkileri azaltır.

Cilt Bakımı Faydaları

Cildin için en iyi etkilerden biri olan bakım her zaman büyük bir alana hitap eder. Düzenli olarak cildini uygun temizleyicilerle temizlemen ve ardından nemlendirmen, pürüzsüz bir görünüm sağlayacaktır. Tıkanmış gözenekleri temizlemen sayesinde akne gibi sorunların ortadan kalkacak.

Cilt bakımı sırasında tonik kullanımı ile cildini sıkılaştırabilirsin. Temizleme sonrası kullanacağın tonik, gözeneklerini sıkılaştırır ve yağ etkisini en aza indirir. Özellikle sıcak bir duş sonrası yapacağın yoğun bakım ile cildini en iyi haline getirebilirsin.

Yaş ile birlikte sarkma, cilt problemleri gibi konular ortaya çıkabilir. Ancak uygun yaşlarda başlayacağın anti-aging ürünler ve yüz masaj aletleri ile cildini koruyabilirsin. Yaşlanma belirtilerini doğrudan ortadan kaldıracak ve sana etkili bir görünüm verecektir. Oluşabilecek kırışıklıkları da yüz masajı ile engelleyebilirsin.

Yorgunluk ve cansız bir cilt istenmeyen yapılardan biridir. Buna sahip olmak yerine cildine iyi bakarak, pürüzsüz bir yapıya sahip olabilirsin. Cilt bakımı düzenli yapıldığında büyük etkiler sağlar. Ancak yalnızca bakım ile değil, yediklerinle de cildine iyi bakmalısın. Yediklerin doğrudan cildinin yapısını etkiler. Bu nedenle doğru bir plan yapmalı ve programlı bir beslenme sağlamalısın. Cildini korumak senin elinde!

 

Etiketler: cilt bakımı, cilt bakımı faydaları
Temmuz 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR